Svartvinbärslikör
Till 2 st 60-70 cl flaskor. Det blev för mycket med 600 g florsocker, då allt inte löste sig i spriten. Nästa gång kommer jag att minska mängden.
Ingredienser
Till vinbärssprit:
-
2 liter ca 1 kg fina svarta vinbär
-
1 liter okryddat brännvin som vodka
Till varje liter vinbärssprit:
-
600 gram florsocker
-
2 dl vatten
-
2 cm vaniljstång (valfritt)
Rensa bären och skölj dem och låt rinna av. Tag två flaskor och stoppa hälften av svarta vinbären i varje. Häll på spriten. Förslut flaskorna med kork eller skruvkork eller liknande. Låt stå i ca 3 veckor. Skaka på dem då och då.
Häll upp spriten i två nya flaskor genom en silduk.
Blanda socker, vatten (och vanilj) i en kastrull och koka ihop till en sockerlag.
Låt svalna och kyl sockerlagen.
Fördela sockerlagen i svartvinbärsspriten, skaka om och låt gärna stå någon dag.
Nu är svartvinbärslikören klar.
Receptet kommer från receptfavoriter.se