Svartvinbärslikör

Till 2 st 60-70 cl flaskor. Det blev för mycket med 600 g florsocker, då allt inte löste sig i spriten. Nästa gång kommer jag att minska mängden.


Ingredienser

Till vinbärssprit:

  • 2 liter ca 1 kg fina svarta vinbär

  • 1 liter okryddat brännvin som vodka

Till varje liter vinbärssprit:

  • 600 gram florsocker

  • 2 dl vatten

  • 2 cm vaniljstång (valfritt)

     

    Rensa bären och skölj dem och låt rinna av. Tag två flaskor och stoppa hälften av svarta vinbären i varje. Häll på spriten. Förslut flaskorna med kork eller skruvkork eller liknande. Låt stå i ca 3 veckor. Skaka på dem då och då.

    Häll upp spriten i två nya flaskor genom en silduk.

    Blanda socker, vatten (och vanilj) i en kastrull och koka ihop till en sockerlag.

    Låt svalna och kyl sockerlagen.

    Fördela sockerlagen i svartvinbärsspriten, skaka om och låt gärna stå någon dag.

    Nu är svartvinbärslikören klar.

Receptet kommer från receptfavoriter.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0