Kinainspirerad wok á la Sara



  • 10-15 sichuanpepparkorn, mortlade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2*1 cm ingefära, riven
  • 2 salladslökar, skivade
  • 6 små champinjoner, klyftade i 4 delar
  • 15-20 mangoldblad med röda stjälkar, skivade (stjälkarna och bladen var för sig)
  • 1 paket silken tofu (blue dragon, firm silken style), tärnad
  • 3 msk ljus soja
  • 2 dl vatten
  • 1,5 msk maizena, utrört i lite vatten
  • sesamolja
  • rapsolja

(Lite finhackad chili eller mer sichuanpeppar om man vill ha en stark wok, den här är mild.)

Servera med ett vitt, lite klibbigt ris.

 

Förbered alla ingredienser. Hetta upp woken till hög temperatur och häll i en skvätt sesamolja och en skvätt rapsolja. Börja med att fräsa vitlök, ingefära och sichuanpepparen. Tillsätt sedan champinjonerna. Om det börjar bränna fast i woken, tillsätt mer olja. Tillsätt sedan mangoldstjälkar och salladslök. Nästa ingrediens i woken blir mangoldbladen och sedan tofun. Häll sedan över sojan och rör om. Efter detta tillsätts vatten. Låt koka upp och häll i maizenablandningen. När vätskan i woken tjocknat är det klart.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0