Örtbullar

 

deg:

25 g jäst

ca. 1,5 dl vetemjöl+ fyrasädeslagsmjöl

6 dl vatten

1 msk rapsolja

 

fyllning:

ca 1 dl timjan, rosmarin och persilja finhackat

0,75 dl finhackade soltorkade tomater

15 urkärnade och finhackade kalamataoliver

5 msk mjölkfritt margarin

salt

lite olja

 

Lös jästen i 38-gradigt vatten. Tillsätt mjölet och knåda väl. Låt jäsa 40 minuter.

Blanda under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen, utom oljan. Kavla ut degen på mjölat bakbord, stryk hela ovansidan med lite olja. Bred sedan ut fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär bitar och lägg i bullfomar, grädda i 200 grader tills bullarna är klara.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0