Pizza

Jag lagar inte så mycket mat nu i sommarvärmen, så här kommer ett recept från i våras.

Deg:
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 5-6,5 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjölet lite i taget, rör och knåda till en jämn deg. Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Degen räcker till 2 st plåtar om man kavlar degen riktigt tunn.

Lägg på fyllning och grädda i 225-250 grader i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Receptet kommer från recepten.se.

 

Sås:

  • 2.5 dl passerade tomater
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk mat eller olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1-2m msk persilja,
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • svartpepparsalt

 

Även gott med finhackad stekt lök i. Blanda samman allt och låt dra någon timme eller låt den koka upp.

Receptet kommer från tasteline.com.

Fyllningar:




Första plåten är delad i två; den ena med champinjoner, strimlad vegansk pepperoni, rödlök, färsk tomat och kalamataoliver och den andra halvan med faconbitar (hemgjord vegansk bacon), rödlök, soltorkad tomat, färsk tomat och kalamataoliver, båda täckta med riven cheezly cheddar (1 hel).



Andra plåten är en pizza med banan, curry, röd lök, vegansk pepperoni, faconbitar och riven cheezly mozzarella (1 hel). En klar favorit för mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0