Citronrisotto




  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 1 1/2 buljongtärning
  • ca 1 liter vatten
  • rivet skal från 1 citron
  • 1 msk citronsaft eller mer (jag tog saften av en halv citron)
  • 3-4 msk hackad persilja
  • peppar

Skala och hacka löken. Fräs den i olivolja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund. Smula ner buljontärningarna och tillsätt hälften av vattnet. Lägg på lock och låt småputtra ca 10 minuter, rör om under tiden. Späd med resten av vattnet i omgångar tills risotton är krämig. Tillsätt citronskal, saft och persilja och blanda försiktigt. Låt koka ytterligare en stund.

Servera risotton tillsammans med citronklyftor, någon burgare eller biff och haricot verts stekta med olja, vitlök och salt. Jag drack Amé på druvor och aprikos till. Perfekt.

 

Receptet hittade jag på bloggen mat.såklart, har bara gjort några små-ändringar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0