Gratinerade grönsaker i havregrädde

 

  • 1/2 fänkål
  • ½ gul lök
  • 1 tomater
  • 5 brysselkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl havregrädde
  • 1-2 msk olivolja
  • cayennepeppar
  • salt


Klyfta fänkålen i tunna skivor, skiva löken i halvmånar, tärna tomaten grovt, ta fram brysselkålen ur frysen (färsk går också bra). Blanda allt i en liten ugnsform, pressa över vitlök, strö över cayennepeppar och salt, ringla över lite olivolja. Slå på havregrädden och tillaga i ca 20-25 min i 225 grader.

 

Receptet på de ugnsbakade grönsakerna kommer ursprungligen från xVeganx,jag har bara gjort några små ändringar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0