Grönsaksgryta

Receptet är på grytan till höger och kommer från Klimax vegetariska måndagar.

 

  • 500 g potatis
  • 250 g morötter
  • 1 stor grön paprika
  • 3 gula lökar
  • 1tsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm gurkmeja
  • 1 dl matolja
  • 2 dl vatten
  • 150 g frysta brytbönor
  • 1-2 tsk salt

 

Skala och skär potatisar i klyftor och morötter i ca 5 cm länga stavar. Klyv paprikan på längden och skrapa ur kärnorna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i matolja så att den blir mjuk men inte tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, ingefära och gurkmeja, späd med vatten och koka i 15 minuter. Tillsätt alla grönsaker, salta och koka tills de är mjuka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0