Butternutsquashsoppa med citronmarinerade belugalinser




500g butternut squash
100 g morot
110 g potatis
200 g gul lök
100 g stjälkselleri
röd chili och vitlök efter smak
1 buljongtärning
1/2 msk torkad timjan
vatten
havregrädde
salt
rapsolja

1/2 dl belugalinser
salt
citronsaft

Hacka upp alla grönsaker samt shilin och vitlöken. Fräs i rapsolja i en kastrull. Häll över vatten så att det precis täcker grönsakerna, lägg i buljongtärningen och timjan, låt koka under lock. Ta av locket när grönsakerna är mjuka och koka bort lite av vätskan. Tillsätt sedan grädde och mixa soppan slät.

Koka belugalinserna mjuka och tillsätt sedan citronsaft och salt efter smak. Citronsaften gör att linserna släpper ifrån sig lite av sin färg i kastrullen, men om man låter dem svalna i spadet återtar de lite av färgen.

Servera soppan med linserna i. Om man inte serverar linser till soppan bör man ha i en skvätt citronsaft direkt i soppan istället, för syrans skull.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0