Champinjon- och färspaj
Pajdeg:
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl grahamsmjöl
- 125 g mjölkfritt margarin
- 3 msk vatten
Blanda mjölerna och gaffla ut margarinet i det. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform till ett skal och perforera skalet här och där med en gaffel. Ställ in i frysen en kvart och grädda sedan skalet i 200 grader till det blivit hårt.
Fyllning:
- 400 g färska champinjoner
- 2 gula lökar
- ganska mycket vegofärs
- vatten
- 2 svampbuljongtärningar
- vitpeppar
- svartpeppar
- kinesisk soja
- 1 förpackning alpro sojagrädde
Hacka löken och bryn den lätt i en gryta. Tillsätt champinjonerna upphackade. Stek tills de återtagit all vätska, krydda med vitpeppar. Strö över färsen och lite vatten, puttra under lock tills färsen mjuknat. Smula över buljongtärningarna och droppa i lite soja.
Fyll det gräddade pajskalet med fyllningen och häll över en förpackning sojagrädde. In i ugnen på 200 grader tills grädden fått en gyllenbrun färg.
Kommentarer
Trackback