En jävla massa falafel á la Jesper




  • 15 dl blötlagda OKOKTA kikärter
  • 75g fryst persilja
  • 2 gula lökar
  • 7 klyftor vitlök
  • 4 msk garam masala
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk salt
  • 1 msk bakpulver

 

Mixa ingredienserna i matberedare eller med stavmixer. Använd falafelverktyg eller två skedar och forma bollar. Lägg ner ett dussin i grytan eller vad som blir lagom. Fritera i 160-180 grader i rapsolja och plocka upp när färgen är lagom gyllenbrun.


Servera med kokt potatis, stekt lök, gélé, inlagd gurka och brunsåsen i inlägget nedan.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0