Fylld hemgjord pasta
Bland det godaste på länge! Blev inspirerad av Björn på bloggen Vegankrubb. Bilden gör verkligen inte pastan rättvisa.
Pastadeg
- 150 g durumvetemjöl
- 150 g vetemjöl
- 1 tsk salt
- olivolja
- vatten
Blanda samman mjölerna och saltet i en skål (om man bara tar durumvetemjöl blir degen svårare att jobba ihop). Tillsätt olja och vatten tills degen får en bra konsistens. Arbeta den länge, tills den håller ihop på ett bra sätt. Låt den sedan vila i en plastpåse i kylskåpet i minst en timme. Ta sedan ut degen och skär lagom stora bitar och kavla ut med kavel eller veva fram till lagom tjocklek med pastamaskin. Ta sedan ut cirklar i degen med hjälp av ett glas. Lägg på fyllning och lägg på ett lock. Gaffla ihop kanterna och koka i en stor gryta med saltat vatten, 3 minuter ungefär. Lägg inte i för många pastabitar i taget. Plocka upp med hålslev och ät på en gång.
Fyllning 1:
- 130 g urkärnade svarta kalamataoliver
- olivolja med citronsmak (eller olivolja och några droppar citronsaft)
- ca 2 dl finhackad persilja
- svartpeppar
- salt
- ca 1 dl cashewnötter
Mixa samman alla ingredienser till önskad konsistens.
Fyllning 2:
- Färska champinjoner
- rapsolja
- timjan
- 1 svampbuljongtärning
- svartpeppar
- riven cheezly cheddarstyle
Hacka champinjonerna i små bitar och stek dem i rapsolja. Krydda med timjan, svartpeppar och smula över buljongtärningen. Rör ner cheezlyn på slutet och låt den smälta.