Råggrötsbröd med sesam





  • 2 dl rågflingor

  • 4, 5 dl vatten

  • 1/1 tsk salt

 

  • ½ dl oskalat sesamfrö

  • 2 msk rapsolja

  • 1 dl vatten

  • 5 torkade aprikoser

 

  • 1 påse torrläst

  • 1 ½ dl 40-gradigt vatten

 

  • ca 700 g vetemjöl

  • 75 g finriven morot

 

Koka gröt på de tre översta ingredienserna. Mixa ihop de fyra följande ingredienserna så slätt som möjligt.

Rör ihop jästen med vattnet. Rör samman den avsvalnade gröten, sesammixet och jäst-vattnet. Rör ner den finrivna moroten och tillsätt sedan mjölet lite i taget tills degen har en bra konsistens. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 40 minuter, Ta upp och knåda degen lätt en andra gång. Låt sedan jäsa i brödform ytterligare 40 minuter, grädda i 200-225 grader tills brödet är färdigt.

 

Brödet smakar ganska mycket sesam.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0