Блины Blini

 

För två personer:

  • 2,4 dl vetemjöl
  • 1,2 dl bovetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 3 dl varm sojamjölk
  • 0,6 dl smält margarin
för 20 personer:
  • 24 dl vetemjöl
  • 12 dl bovetemjöl
  • 15 tsk bakpulver
  • 10 tsk salt
  • 10 tsk socker
  • 3 l varm soja mjölk
  • 6 dl smält margarin

Blanda de torra ingredienserna. Värm sojamjölken och smält margarinet, blanda med de torra ingredienserna. Stek i margarin på båda sidor. Servera med tångcaviar, naturell sojayoghurt, finhackad rödlök, tärnad saltgurka och kokta belugalinser marinerade med lite rapsolja, dill, citronsaft och salt.

Blinireceptet kommer härifrån.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0