Блины Blini
För två personer:
- 2,4 dl vetemjöl
- 1,2 dl bovetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 3 dl varm sojamjölk
- 0,6 dl smält margarin
- 24 dl vetemjöl
- 12 dl bovetemjöl
- 15 tsk bakpulver
- 10 tsk salt
- 10 tsk socker
- 3 l varm soja mjölk
- 6 dl smält margarin
Blanda de torra ingredienserna. Värm sojamjölken och smält margarinet, blanda med de torra ingredienserna. Stek i margarin på båda sidor. Servera med tångcaviar, naturell sojayoghurt, finhackad rödlök, tärnad saltgurka och kokta belugalinser marinerade med lite rapsolja, dill, citronsaft och salt.
Blinireceptet kommer härifrån.
Kommentarer
Trackback