Glutenfria biffar

     

     

  • 1 gul lök

  • 2 morötter, skalade och grovrivna

  • 2 potatisar

  • ½ dl belugalinser

  • 1 paket svarta bönor (230g avrunnen vikt)

  • 3/4 dl quinoa

  • 2 msk tomatpuré

  • 1/2 tsk salt

  • 2-3 klyftor vitlök, skalade

  • ½ cm röd chili, finhackad

  • 1 tsk liquid smoke

  • 2 msk kinesisk soja

  • 2 tsk paprikapulver

  • maizena och bovetemjöl

  • rapsolja att steka i

 

Koka potatis, belugalinser och quinoa enligt paketet. Skala och hacka löken, skala och riv morötterna. Mixa bönorna i en skål, mixa ner alla blöta ingredienser, vitlöken, chilin, och potatisen. Rör ner resterande ingredienser. Blanda i maizena och bovetemjöl tills smeten får en mer formbar konsistens. Forma biffar och stek i olja på medelstark värme tills lagom bruna, man kan behöva höja värmen mot slutet av stekningen för att få en stekyta på biffarna så att de håller bättre. Det blir ca 15 biffar.

 

 

Biffarna serverades med ugnsbakade rotsaker och tzatziki på naturell soja yoghurt, riven och urvattnad squash, salt, lite torkad mynta och såklart vitlök.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0