Nässelsoppa

 

Det här receptet borde jag lagt upp i våras, när jag lagade det, men det blev inte så. Nu börjar jag längta efter vårens första små gröna blad igen, tyvärr är det ju långt kvar...

  • 1 1/2-2 liter nässlor (plocka dem innan de börjar brännas)
  • vatten att koka nässlorna i 1 tsk salt per ½ l vatten
  • 1-2 msk mjölkfritt margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l vätska (buljong och grädde)
  • salt
  • eventuellt vitpeppar och klippt gräslök

 

Skölj nässlorna väl. Repa bladen från stjälkarna. Koka dem 15 minuter i saltat vatten. Häll av spadet. Smält smör i en kastrull, rör ut mjölet i smöret och häll på buljong och grädde. Rör ner nässelbladet och mixa soppan, låt koka några minuter. Smaksätt med salt och eventuellt vitpeppar och klippt gräslök.

Det är gott och fint med några skivor rädisor i också.

 

Receptet kommer ur ”Vår kokbok”, 1967 års upplaga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0