Pizza
Pizzadeg med bakpulver:
- 2 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 msk olja
- 1 dl mjölk
Blanda alla ingredienser till en deg. Kavla ut på ett bakplåtspapper och lägg på valfri topping. Lägg bakplåtspappret på ett ugnsgaller och grädda i 250° i ca 10 min eller tills pizzan fått fin färg. Jag fick ha i lite mer mjöl i degen, då den blev för lös och kladdig.
Degreceptet har jag stulit från Kottegrön-Anni. Degrecept med jäst istället för bakpulver har jag lagt upp här.
Sås, gör den direkt på pizzadegen:
- passerade tomater, smeta ut över degen
- oregano
- salt
- vitlökspulver
Färs, rör ihop i en kastrull och låt puttra så färsen blir mjuk:
- ½ dl veggotorrfärs
- lite liquid smoke
- några stänk mörk soja
- salt
- lite finhackad röd chilipeppar
- tomatpuré
- vatten
Övriga pizzatoppings:
- 1 liten skivad banan
- jordnötter
- curry
- chezzly supermelting, riven
Kommentarer
Trackback