Dra's smörgåstårta
Lager 1: Skagenröra
- 200 g rökt tofu (eller naturell tofu +1/2 krm rökarom)
- 4 msk majonäs
- 4 msk havregrädde
- örtsalt
- svartpeppar
- 2 msk finhackad rödlök
- 3 msk finhackad dill
- lite rivet citronskal
- lite citronsaft
- 3 msk tångkaviar
Lager2: Guaccamole med bönor och tomat
- avokado
- blandade bönor på tetra
- tomat
- citronsaft
- kryddor
Mixa ihop alla ingredienser till en slät smet.
Lager 3: Purjolöksmajonäs
- 1 dl sojamjölk
- 2 dl naturell olja
- ½ msk senap
- 1 tsk citronjuice
- 1 tsk vinäger
- vitpeppar och salt
- hackad purjolök
Man använder sig av en stor bunke och en stavmixer. Häll senap, vinäger och i citron i bunken, därefter mjölken. Börja sedan mixamed stavmixern och häll i oljan längs mixerns hals och ner i bunken. Då skär det sig inte utan blandas direkt. Peppra och salta. Rör ner purjolöken. Låt gärna stå i kylen över natten, men det är inte nödvändigt. En större sats behövs till smörgåstårta.
Montering
Montera smörgåstårtan med vitt formbröd som du skurit kanterna av. Dekorera efter smak. Här: Röd och svart tångkaviar, physalis, dill, rädisor, körsbärstomater, kixi och gurka. Runt om: Sallad, majs, skivade färska champinjoner, klyftade fikon och gurka.
Recepten på skagenröran och majonäsen kommer ur vego deluxe.