Filodegspaj med spenat och tofu

 

 

  • 400 g fryst hackad spenat
  • rivet skal från 1 citron
  • 1 paket naturell tofu (kung markattas)
  • lite riven muskotnöt
  • salt
  • olivolja
  • olivolja med citronsmak
  • svartpeppar
  • oregano
  • 0,5 dl havre grädde

 

  • filodegsark
  • olivolja
  • cayennepeppar
  • salt
  • svartpeppar

 

Tina spenaten i havregrädden. Tillsätt rivet citronskal, oregano, svartpeppar, lite olivolja och lite olivolja med citronsmak. Låt puttra en stund. Mosa sedan ner tofun med en gaffel och salta efter smak.

 

Ta fram din tinade filodeg (följ paketets rekommendationer) och ett stort, tunt smörpapper (ca 50 cm långt).Skrynkla ihop smörpappret under vattenkranen tills det är genomfuktat. Bre sedan ut arket på arbetsbänken och smörj in hela ytan med olivolja. Lägg ut 4 filodegsark i en stor rektangel så att kanterna överlappar varandra och täcker nästan hela smörpappret. Smörj in degplattorna med lite olivolja och krydda med salt, peppar och lite cajennpeppar. Varva sedan med fler degplattor tills du har tre lager. Det gör ingenting om degplattorna inte är hela.

 

Flytta försiktigt hela smörpappret till stekpannan så att kanterna sticker ut. Tryck ut degen längs kanterna i stekpannan och fyll sedan pajskalet med tofu- och spenatblandningen. Lossa ”toppflikarna” av pajdegen från smörpappret och vik dessa över fyllningen.

 

Ställ stekpannan på plattan på medelhög värme och stek i några minuter så att pajskalet börjar tillagas, sedan sätter du in stekpannan i övre delen av ugnen (eller flyttar hela härligheten till en ugnsfast pajform om stekpannan inte trivs i ugnen). Pajen ska gräddas i 18-20 minuter, eller tills den är gyllene och frasig.

 

Jag glömde muskotnöten och att krydda mellan filodegsarken, men det funkade ändå.

 

 

Receptet kommer från Jamie Oliver, men är veganiserat och anpassat efter vad jag hade hemma.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0