Somrig tofusallad
- 1 förpackning markatta naturell tofu
- 1 påse babyspenat
- 1 röd spetspaprika
- 1/2 svenskt syrligt äpple
- goda gröna oliver
- 2 stora vitlöksklyftor
- rapsolja
- olivolja
- citronjuice
- salt
- svartpeppar
Skär tofun i fetaost-stora kuber och stek den i rapsolja med salt, citron och 1 pressad vitlöksklyfta, låt tofun svalna. Finhacka spetspaprikan och äpplet, blanda med babyspenaten och tofun. Häll över lite citonjuice, olivolja, salt, svartpeppar och pressa sedan ner den andra vitlöksklyftan, blanda in dressingen ordentligt. Strö sedan över en massa goda oliver. Avnjut med ett gott surdegsbröd, med fördel på balkongen.
Kommentarer
Postat av: Paulina
Åh, det var alltså din sallad jag fick smaka på veggopicknicken i somras! Svingod.
Kul med bloggen. :)
Kram Paulina (flickan med garnhår)
Postat av: Tant Sara
Hej Paulina.
Det var det dessvärre inte (hade gärna velat ta åt mig av berömmet ;)). Jag hade med chokladkaka.
Kramar!
Trackback