Beurre blance

Här är det såsen som är huvudakten! Beurre blance är sjukt gott.


 

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 ½ dl torrt vitt vin
  • 1 msk citronsaft
  • 180 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk havregrädde
  • vitpeppar och salt
  • 10 sparrisar
  • 10 färskpotatisar

Rengör potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Skala sparrisen och koka tills den är mjuk.

Lägg löken, vinet och citronsaften i en kastrull och koka tills vätskan reducerats till ca ½ dl, sila då bort löken. Smaksätt vätskan med ½ buljongtärning och 1 krm vitpeppar. Häll i 2 msk havregrädde. Grädden är inte nödvändig, men minskar risken att såsen ska spricka när du monterar margarinet. Montera margarinet i vätskan i små bitar som du låter smälta helt innan nästa bit tillsätts.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0