Beurre blance
Här är det såsen som är huvudakten! Beurre blance är sjukt gott.
- 1 finhackad gul lök
- 2 ½ dl torrt vitt vin
- 1 msk citronsaft
- 180 g mjölkfritt margarin
- 2 msk havregrädde
- vitpeppar och salt
- 10 sparrisar
- 10 färskpotatisar
Rengör potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Skala sparrisen och koka tills den är mjuk.
Lägg löken, vinet och citronsaften i en kastrull och koka tills vätskan reducerats till ca ½ dl, sila då bort löken. Smaksätt vätskan med ½ buljongtärning och 1 krm vitpeppar. Häll i 2 msk havregrädde. Grädden är inte nödvändig, men minskar risken att såsen ska spricka när du monterar margarinet. Montera margarinet i vätskan i små bitar som du låter smälta helt innan nästa bit tillsätts.
Kommentarer
Trackback