Linfrökex


  • 3 dl linfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten

 

Rör ihop alla ingredienser med vattnet, låt gärna stå och svälla i några timmar, men det är inte nödvändigt. Smeta ut linfrösmeten på ett bakpapper på en plåt, den ska täcka hela plåten. Torka sedan i ugn, i minst 8 timmar, på 40-45 grader och sätt en tesked i ugnsluckan så den står lite lätt på glänt och kan släppa ut fukten. När linfrökexen är klara är de krispiga och lätta att bryta i bitar. Förvara torrt. Kryddningen och allt utom linfröna är förstås utbytbart. Recept på linfrökex finns överallt på nätet, men jag fick inspiration till mina från Erica Palmcrantzbok ”Rawfood på svenska”.

 

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0