Masserad sötpotatis med tapenad-pesto
Ja, vem mår inte bättre av lite massage?!
Skala sötpotatisen och skiva den tunt i mandolin. Lägg den i en plastpåse med olja, citronsaft, vitlök och persilja. Massera den sen med oljan och de andra ingredienserna så att den blir ordentligt indränkt och mjuk. Låt sedan ligga över natten i kylskåp och marinera. Efter den här behandlingen får sötpotatisen lite lätt tillagad konsistens (funkar med de flesta rotfrukter, även purjolök).
Mixa alla ingredienser.
- 1 sötpotatis
- persilja
- vitlök
- kallpressad olja
- citronsaft
Skala sötpotatisen och skiva den tunt i mandolin. Lägg den i en plastpåse med olja, citronsaft, vitlök och persilja. Massera den sen med oljan och de andra ingredienserna så att den blir ordentligt indränkt och mjuk. Låt sedan ligga över natten i kylskåp och marinera. Efter den här behandlingen får sötpotatisen lite lätt tillagad konsistens (funkar med de flesta rotfrukter, även purjolök).
- 1 burk urkärnade kalamataoliver
- 10 körsbärstomater
- vitlök
- citron
- persilja
- 1/2 dl solrosfrön
- 1/2 dl pumpakärnor
- 1 dl cashewnötter
Mixa alla ingredienser.
Kommentarer
Trackback