Biffar med ghara masala




  • kokt bulgur
  • svarta bönor på tetra
  • kokta röda linser
  • gul rök
  • persilja
  • mandel
  • ghara masala-pasta
  • salt
  • ströbröd
  • vetemjöl

Mixa bönorna och de röda linserna till en slät smet med lite vatten. Tillsätt mandeln och persiljan, mixa, men inte helt slätt. Stek löken med ghara masala-pastan, tillsätt den och bulgurn till smeten och rör ihop. Smaka av med salt och mer kryddor om det behövs. Rör i ströbröd tills smeten fått en bra och formbar konsistens. Forma biffar, vänd dem i vetemjöl och stek i olja tills de fått fin gyllenbrun färg.
Jag serverade biffarna med kokta morotsstavar, groddar och två kalla såser; en med vitlök som huvudsmak och en med koriander som huvudsmak.


Kommentarer
Postat av: VeggieJonas

Nu tycker jag verkligen att Tant Sara ska lägga till sin fantastisk fina receptblogg på VeggieToppen. :)



http://www.veggiemind.com/veggietoppen



Med ljus och värme / Jonas

2011-03-10 @ 01:37:41
URL: http://www.veggiemind.com/veggietoppen
Postat av: Millah

Hej... Allt bra?

Jag har igång massa roliga tävlingar & det kommer in nya titt som tätt!



Du hittar tävlingarna här---> http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html



Ta hand om dig =) Kramar // Millah

2011-03-10 @ 02:16:15
URL: http://millahoman.blogg.se/
Postat av: Tant Sara

Tack Jonas. Det har jag gjort nu.

2011-03-10 @ 23:03:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0