Biffar med ghara masala
- kokt bulgur
- svarta bönor på tetra
- kokta röda linser
- gul rök
- persilja
- mandel
- ghara masala-pasta
- salt
- ströbröd
- vetemjöl
Mixa bönorna och de röda linserna till en slät smet med lite vatten. Tillsätt mandeln och persiljan, mixa, men inte helt slätt. Stek löken med ghara masala-pastan, tillsätt den och bulgurn till smeten och rör ihop. Smaka av med salt och mer kryddor om det behövs. Rör i ströbröd tills smeten fått en bra och formbar konsistens. Forma biffar, vänd dem i vetemjöl och stek i olja tills de fått fin gyllenbrun färg.
Jag serverade biffarna med kokta morotsstavar, groddar och två kalla såser; en med vitlök som huvudsmak och en med koriander som huvudsmak.
Kommentarer
Postat av: VeggieJonas
Nu tycker jag verkligen att Tant Sara ska lägga till sin fantastisk fina receptblogg på VeggieToppen. :)
http://www.veggiemind.com/veggietoppen
Med ljus och värme / Jonas
Postat av: Millah
Hej... Allt bra?
Jag har igång massa roliga tävlingar & det kommer in nya titt som tätt!
Du hittar tävlingarna här---> http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html
Ta hand om dig =) Kramar // Millah
Postat av: Tant Sara
Tack Jonas. Det har jag gjort nu.
Trackback