Champinjonstek
- 1 champinjonstek från wheaty (seitan)
- mjölkfritt margarin
- 2 morötter
- 2 stjälkar stjälkselleri
- 1/2-1 dl persilja
- 2 krm eller några kvistar timjan
- 1 gul lök
- 2 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka morötter, stjälkselleri, persilja och lök. Hetta upp en stekpanna, bryn steken hastigt. Lägg lite margarin i botten av en ugnsfast form och placera steken ovanpå. Stek sedan upp grönsakerna lite hastigt och placera dem runt steken, i formen. Smeta på lite margarin ovanpå steken.
Sätt in i ugnen och låt gå ca 20 minuter. Tillsätt sedan 3 dl hett vatten och stek ytterligare 25 minuter, ös steken någon gång så den inte blir för torr. Ta ut steken och låt den vila i folie ca 10 minuter innan du skär upp den i tunna skivor. Gör en sås av stekskyn och servera grönsakerna till. Gott med inlagd gurka och géle till.
Sås på steksky
Fräs lite mjöl i mjölkfritt margarin. Sila ner skyn från ugnsformen under omrörning. Tillsätt lite havregrädde. Låt såsen koka 5 minuter. Ha i lite soja, en klick géle och en tärning svampbuljong. Späd till önskad konsistens. Smaka av såsen med salt och vitpeppar.
Champinjonstek serverad med grönsaker, quinoa, sås och svartvinbärsgéle.