Champinjonstek




  • 1 champinjonstek från wheaty (seitan)
  • mjölkfritt margarin
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1/2-1 dl persilja
  • 2 krm eller några kvistar timjan
  • 1 gul lök
  • 2 krm vitpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka morötter, stjälkselleri, persilja och lök. Hetta upp en stekpanna, bryn steken hastigt. Lägg lite margarin i botten av en ugnsfast form och placera steken ovanpå. Stek sedan upp grönsakerna lite hastigt och placera dem runt steken, i formen. Smeta på lite margarin ovanpå steken.

Sätt in i ugnen och låt gå ca 20 minuter. Tillsätt sedan 3 dl hett vatten och stek ytterligare 25 minuter, ös steken någon gång så den inte blir för torr. Ta ut steken och låt den vila i folie ca 10 minuter innan du skär upp den i tunna skivor. Gör en sås av stekskyn och servera grönsakerna till. Gott med inlagd gurka och géle till.

 

Sås på steksky

Fräs lite mjöl i mjölkfritt margarin. Sila ner skyn från ugnsformen under omrörning. Tillsätt lite havregrädde. Låt såsen koka 5 minuter. Ha i lite soja, en klick géle och en tärning svampbuljong. Späd till önskad konsistens. Smaka av såsen med salt och vitpeppar.

 

Champinjonstek serverad med grönsaker, quinoa, sås och svartvinbärsgéle.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0