Havssoppa

 

  • 1 stor squash
  • ¼ dl finhackad fänkålsblast
  • ½ dl dill
  • ½ dl persilja
  • 2 morötter
  • vatten
  • havregrädde
  • 1 grönsaks-buljongtärning
  • salt
  • svartpeppar

 

sopptillbehör:

  • röd tångrom (varning för Abbas röda caviart som innehåller E120)
  • stekta fiskfria fiskpinnar från vegideli
  • stjälkselleriblast

 

Koka squaschen mjuk i lite vatten, tillsätt dillen, persiljan, fänkålen och en buljongtärning. Hacka morötterna ganska smått och koka i en separat kastrull (snålt med vatten). Häll i havregrädde i squashkastrullen och mixa slätt med stavmixer. Tillsätt de nu mjuka morotsbitarna och späd soppan med kokvattnet från morötterna, tillsätt mer vatten om det behövs för önskad konsistens på soppan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Servera soppan med tillbehören på nåt piffigt vis, en citronklyfta hade inte varit fel om jag haft det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0