Medelhavsinspirerad pasta med vitlöksbröd och olivtapenade
Medelhavsinspirerad pasta
- tagliatelle
- olivolja
- gul lök
- vitlök
- färska champinjoner
- fryst spenat
- havregrädde
- soltorkade tomater
- fryst basilika
- salt
- peppar
Koka tagliatellen, häll av den i ett durkslag. Hacka och stek lök, vitlök och champinjoner i oljolja. Hacka de soltorkade tomaterna och häll ner i pannan. Tillsätt spenaten och basilikan och låt det tina helt. Häll över havregrädden och smaka av med salt och peppar.
Olivtapenade
- urkärnade kalamataoliver
- vitlök
- salt
- soltorkade tomater (även oljan de ligger i)
- olivolja
Vitlöksbröd
- 1 baguette
- olivolja
- pressad vitlök
- salt
- svartpeppar
Blanda ihop oljan med kryddorna, skär upp brödet och pensla på den smaksatta oljan. Lägg bröden på en plåt och baka i 200 grader tills brödet fått färg. Smeta på lite tapenade och njut.
Kommentarer
Trackback