Smördegspiroger med spent- och bladkoncentratsfyllning
Smördegspiroger är inget jag rekommenderar att äta sig mätt på, man blir snabbt riktigt övermätt. Det passar bättre som förrätt eller plockmat.
- smördegsplattor
- fryst spenat
- bladnäringskoncentrat (beställs för närvarande endast från frankrike)
- gul lök
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- rapsolja
Hacka och stek lök och vitlök i rapsolja, tjonga i lite spenat och låt den tina. Häll sedan över bladnäringskoncentratet och rör om. Salta och peppra efter smak.
Kavla ut de tinade smördegsplattorna och skär i lämpligt stora bitar. Klicka på lite spenatfyllning, vik igen smördegn och vik upp kanten, gaffla längs med kanten så att den inte rullar upp sig i ugnen. Grädda i ugnen på 200 grader tills pirogerna fått en gyllenbrun färg.
Kommentarer
Trackback