Brasseri Höganäs
Brasseri Höganäs ligger på Vaksalagatan 24 i Uppsala, och här ligger deras hemsida.
Till varmrätt fick jag en väldigt god svamprisotto med grillade grönsaker omkring. Mycket olika smaker och välkomponerat.
Till eferrätt fick jag sorbet med granatäppelkärnor.
Tainas rödbetssallad
- 1 burk inlagda rödbetor
- 1 burk smörgåsgurka
- några äpplen
- kokt potatis
- vego-majonäs (jag blandade coops fettfria med plamils)
- skånsk senap
- salt
Tärna rödbetor, gurka, potatis och äpple. Rör ihop majonäsen med senap och lite salt. Blanda ihop allt!
Vegobullar
- 1 paket vegoburgare (av märket vego)
- valfria kryddor (typ olivspad, peppar, extra lök osv om det önskas)
Tina burgarna, rör ihop dem till en smet. Rör ner smaksättning om så önskas. Rulla till bollar och stek.
Grönkålspaj
Efter lite kommentarer om att det har stått stilla på bloggen alldeles för länge är det nu dags att sparka igång bloggandet igen, och jag tar vid där jag slutade. På julbordet.
Detta var ett av de mest lyckade inslagen på årets julbord, jag hade egentligen tänkt använda mjukosten med mögelost-smak men den var slut i affären.
- Ett stort stånd grönkål
- 2 vitlöksklyftor
- 2 gula lökar
- 2 askar creamy smooth naturell
- sojagrädde
- salt
- vitpeppar
Gör en pajdeg (se recept här), tryck ut i en pajform med löstagbara kanter, nagga och låt stå svalt, en stund. Grädda pajskalet och låt svalna.
Skölj, rensa och repa grönkålsbladen från stammarna. Finhacka grönkålen och koka tills den är mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
Skala och finhacka den gula löken, skala och pressa vitlöken. Stek löken i kastrullen tillsammans med grönkålen, salt, vitpeppar och lite rapsolja. Ta kastrullen från plattan och rör ner mjukosten och eventuellt lite grädde.
Ta fram det förgräddade pajskalet, och fyll det med ost-grönkålsröran. Häll över lite sojagrädde (det blir fin yta av sojagrädden på pajen). Grädda i 200 grader tills fyllningen stelnat och pajen fått fin färg.