Skogsgryta

Ingredienser
  • 1 gul lök
  • 4 morötter
  • 2 burkar kinafärs
  • 2 burkar hela champinjonger (den svamp du helst vill använda)
  • 10 enbär
  • 2 msk rosmarin
  • 1,5 msk timjan
  • 5 lagerblad
  • ca 3 msk lingonsylt eller gelé
  • rött vin
  • 2 tärningar svampbuljong
  • 2 förpackningar havregrädde
  • svartpeppar och salt


Skala och skiva morötterna, hacka löken. Fräs i rapsolja i en gryta.

Mortla timjan och rosmarin. Tillsätt champinjonerna, svampbuljong och de mortlade kryddorna. Häll på lite vatten, lägg i lagerblad samt enbär och låt allt sjuda tills morötterna är lagom mjuka.

Öppna burkarna med kinafärs. Ta bort allt utom själva färsen (svampen som ligger i burkarna är så slemmig), dela den i lagom stora bitar och lägg i grytan.

Häll på grädden, lingonsylt och nån skvätt rött vin.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis och lingonsylt eller gelé.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0