Rotsakssoppa med dragon och andra örter

Det här är en middag komponerad av Plupp och Su med 6 recept, varav några hänger ihop.


20 port

  • 3 gula lökar
  • 3 purjolökar
  • 15 morötter
  • 1250 g rotselleri
  • 20 potatisar
  • 5,5 l vegetabilisk buljong
  • 3 msk torkad dragon
  • 5 tsk körvel
  • 3 dl hackad persilja
  • salt
  • peppar
  • 5 dl egengjord havregrädde (se receptet nedan)


Hacka lök och purjolök. Tärna morötter, rotselleri och potatis. Värm olja i en jättestor kastrull, fräs löken tills den är genomskinlig men inte brynt. Tillsätt purjolök, morötter och rolselleri och låt detta fräsa en stund. Häll på mer olja om det bränner fast. Tillsätt potatis och 4,5 liter buljong, lägg på lock och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka.

Plocka upp hälften av rotfrukterna och mixa sedan resten med en stavmixer, då får du en fin slät soppa. Lägg sedan tillbaka de rotfrukter som du tog upp, detta gör att du får lite tuggmotstånd i soppan. Krydda, salta och peppra. Späd med resten av buljongen Värm upp och smaka av. Häll till sist i havregrädden, men koka inte soppan efter att du har haft i grädden. Risken är då att den skär sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0