Vegofärssoppa



  • 1 liten purjolök, skivad
  • 2 mycket stora potatisar, i tärningar
  • 1 stor riven morot
  • 1/2 rotselleri, tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 buljongtärning
  • vitpeppar
  • curry
  • paprikapulver
  • oregano
  • rapsolja
  • vatten
  • 1 förpackning oatly havregrädde
  • lagom mycket veggo, vegetarisk färs
  • 4 msk tomatpuré

Stek alla rotsaker och lök i rapsolja med vitpeppar och curry. Täck grönsakerna med vatten och lägg i buljongtärningen samt tomatpurén. Koka under lock tills alla grönsaker är mjuka. Tillsätt oregano, paprikapulver, vegetarisk färs samt havregrädde. Låt puttra tills färsen mjuknat. Spä med ytterligare vatten till önskad konsistens.






Soppan serverades med vitlöksbröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0