Saras chokladiga chokladkaka



  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl strösocker
  • 200 g mörk choklad
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl sojagrädde

Glasyr:

  • 50g mjölkfritt margarin
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl havregrädde

Sätt ugnen på 225°. Hacka chokladen och smält tillsammans med margarinet. Blanda socker, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och rör ner chokladsmeten och sojagrädden. Häll smeten i en smord och bröad/kakaopudrad rund form med avtagbara kanter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.
Glasyr: Smält margarinet. Rör ner socker och kakao och låt koka upp. Rör ner havregrädden och sjud tills glasyren tjocknar. Låt glasyren svalna något och häll den sedan över kakan och bred ut om det behövs.
Garnera gärna med bär och servera med vispad havregrädde eller liknande.

 

Så här serverade jag kakan på midsommarafton; med grädde och jordgubbar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0