Pilau med hirs

Receptet kommer från Klimax vegetariska måndagar.

  • 3 ½ dl hirs
  • 1 gul lök
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 liter vatten
  • 1 buljongtärning
  • 2 msk olja
  • 3 nejlikor
  • 1 liten kanelstång
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 svartpepparkorn
  • ½ tsk kardemummakärnor
  • 5 dl kokta bönor
  • 1 dl russin

 

Skala lök och ingefära. Hacka löken och skär ingefäran i fina skivor. Koka upp vetten med buljongen. Skölj hirskornen noga. Hetta upp oljan. Fräs lök och kryddor någon minut, tillsätt hirsen och rör om. Häll på den kokande buljongen och koka i 10 minuter. Lägg i bönor och russin och låt koka upp igen. Stäng av plattan, lägg på lock och låt koka klart på eftervärmen, ca 20 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0