Vanilj- och persikopaj på Hanna och Jespers sätt






Pajskal:
  • 75-100 g margarin
  • 2-2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk vatten
  • 0,5 dl socker

 

Fyllning:

  • vaniljkräm
  • 8-12 persikohalvor

 

Lägg margarin, mjöl och socker i en skål. Finfördela margarinet med en gaffel till allt blir en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop allt till en smidig deg. Platta ut degen i en smord pajform. Jämna till kanterna och se till att degen sluter tätt mot formen. Grädda i 15-20 minuter i 200 grader. Fyll pajskalet med vaniljkräm. Skiva persikohalvorna i 4-6 klyftor/st och täck vaniljkrämen med dem (eller tvärtom om, som på bilden). Låt stå en stund innan servering!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0