Ugnsbakad lax och potatisgratäng




Ugnsbakad lax

  • 1 st vegansk lax från Astrid och aporna
  • torkad chili och salt mortlat ihop
  • finhackad dill
  • 15 cm finstrimlad purjolök
  • citronsaft
  • vitt vin
  • havregrädde
  • några citronskivor till dekoration

Lägg den tinade laxen i en fast ugnsform. Strössla över chili-saltet, finhackad dill och purjolök. Droppa över cironsaft. Häll sedan lite vitt vin och havregrädde i formen. Ställ in i ugnen och baka i ca 20 minuter.

Lägg över några citronskivor som dekoration vid servering.

Jag serverade laxen med potatisgratäng och såserna från inlägget nedan.

Laxen var lite läskig, måste jag säga och minns jag rätt var den inte särskilt laxlik. Håller med om Veganmages ord:

”NOG snackat! Hur smakade den? Inte mycket och inte som lax. Så till den grad att om den hade varit skinnfri och blivit paketerad som ”stek” eller ”juls*nka” så vetifan om jag hade märkt någon skillnad.”

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0