Raw grönsaksbiffar med aramésallad


  • det torra grönsaksköttet från juicetillverkningen
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl sesamfrön med skal
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl mandel
  • 1 dl cashewnötter
  • 15 cm finhackad purjolök

Mixa alla frön och nötter grovt, rör ihop med grönsaksköttet och den finhackade purjolöken. Smaksätt smeten på önskat vis (jag nöjde mig med lite herbamare örtsalt). Forma smeten till biffar och torka några timmar i ugn på max 40 grader.

  • 1 näve aramealger
  • ½ tsk dijonsenap
  • 1 liten skvätt olja
  • 1 liten skvätt äppelcidervinäger

Blötlägg aramealgerna en kvart, häll sedan av vattnet. Rör ner resten av ingredienserna. Servera algsalladen till biffarna.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0