Linns fina morotskaka med chokladglasyr...
...heter egentligen Itamars morotskaka i Lisa Gålmarks ”vadå vegan”...
...men kommer ursprungligen ur ”cozinhado sem crueldado” av Ana Maria Curcelli.
Kakan:
- 1 stor morot, fint riven
- 0,75 dl olja
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 dl socker
- 1 dryg tsk bakpulver
- 1,5 dl kokosmjölk eller sojagrädde
Glasyr (Linn rekommenderar att det tripplas):
- 1 msk kakao
- 7 msk socker
- 3 msk mjölkfritt margarin
- 2 msk vatten
- 1 tsk vaniljextrakt
Blanda de torra ingredienserna till kakan. Tillsätt vätskorna och morotenoch blanda väl i tre minuter. Lägg smeten i smord och bröad form. Gräddalängst ner i ugnen i 200 grader, cirka 35 minuter eller tills kakan är torr.
Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull så fort kakan är färdig.Koka upp på låg värme och koka under omrörning i två minuter. Täck den ännu varma morotskakan med den varma chokladglasyren, nagga eventellt kakan med en gaffel innan du häller på glasyren så att kakan kan suga upp mer av den. Servera kall.
Information wants to be free! ;)