Medelhavsinspirerad pasta med vitlöksbröd och olivtapenade



Medelhavsinspirerad pasta
  • tagliatelle
  • olivolja
  • gul lök
  • vitlök
  • färska champinjoner
  • fryst spenat
  • havregrädde
  • soltorkade tomater
  • fryst basilika
  • salt
  • peppar

Koka tagliatellen, häll av den i ett durkslag. Hacka och stek lök, vitlök och champinjoner i oljolja. Hacka de soltorkade tomaterna och häll ner i pannan. Tillsätt spenaten och basilikan och låt det tina helt. Häll över havregrädden och smaka av med salt och peppar.

Olivtapenade
  • urkärnade kalamataoliver
  • vitlök
  • salt
  • soltorkade tomater (även oljan de ligger i)
  • olivolja
Mixa ihop alla ingredienser -klart!

Vitlöksbröd

  • 1 baguette
  • olivolja
  • pressad vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Blanda ihop oljan med kryddorna, skär upp brödet och pensla på den smaksatta oljan. Lägg bröden på en plåt och baka i 200 grader tills brödet fått färg. Smeta på lite tapenade och njut.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0