Svartvinbärspaj med mandelmassetäcke

 

  • smuldeg (recept här)
  • svarta vinbär
  • 0,75 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • mandelmassa, riven

 

Gör en smuldeg, men tryck ut den som ett pajskal i pajformen istället för att göra smulor av den. Grädda pajskalet tills det stelnat något.

Häll därefter i bären. Blanda socker och potatismjöl i en skål, häll över bären och skaka runt så det blandar sig. Strö den rivna mandelmassan över. Grädda i 225 grader tills mandelmassan fått färg och bären smält ihop till en syltaktig röra (ca 20-30 minuter). Om mandelmassan får färg för fort, täck pajen med folie den sista tiden av gräddningen.

Servera med vanlijsås.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0